Bruidsmakeup: wat is belangrijk en tips voor je trouwdag

 

De perfecte bruidsmakeup is moeilijk te omschrijven: sommige bruiden houden van een zeer lichte makeup terwijl andere weer voor wat meer glamour kiezen. De keuze is dus heel persoonlijk. Zorg dat je iets kiest wat goed bij je past en waar je je natuurlijk ook prettig bij  voelt. Als je een proefsessie doet met de visagiste die je uitgekozen hebt, dan kun je door middel van foto’s uit bladen of het internet duidelijk maken wat je voorkeuren zijn.

Als ik naar een bruid ga luister ik goed naar haar wensen en probeer haar ideëen te vertalen in de makeup die ze in gedachten heeft. Daarnaast probeer ik ook altijd iets wat volgens mij haar op haar mooist laat uitzien. Dan laat ik de bruid zelf kiezen welke makeup ze het mooiste vind en waar ze zich zelf natuurlijk ook het prettigst bij voelt.

bruidsvisagie

Als tip kan ik je meegeven om goed naar je zelf te kijken en goed bij jezelf na te gaan of de makeup die gezet is ook aan je verwachtingen voldoet. Als je jezelf mooi vindt straal je dat ook uit en die uitstraling kan geen enkele visagiste je geven want dat komt van binnenuit.

Een touchup is niet altijd nodig, je kan jezelf natuurlijk altijd een beetje bijpoederen of je lippen bijwerken, maar je kan wellicht wel overwegen om je makeup iets te laten aanpassen voordat het feest ‘s avonds gaat beginnen. Er hoeven geen grote veranderingen plaats te vinden, maar de visagiste kan je dagmakeup iets zwaarder aanzetten zodat je er ‘s avonds nog heel charmant uit kunt zien.

Tips:

Maak een afspraak bij een schoonheidsspecialiste om je huid grondig te laten reinigen en verwennen  en natuurlijk ook je wenkbrauwen te laten epileren.

Als je hele lichte wimpers en wenkbrauwen hebt en je overweegt deze te verven, test dit dan minstens twee maanden voor de trouwdag uit. Sommige bestanddelen van de verf kunnen allergische reacties veroorzaken.

Probeer de laatste paar dagen voor je trouwdag meer tijd voor jezelf te nemen, even de rustmomenten te pakken, want je zit toch niet te wachten op wallen op je trouwdag.

Wat verder heerlijk is voor je huid is Regenerist Serum van Oil of Olaz: dat maakt de huid soepel en zacht.