Behind the scenes: fotoshoot met creatieve styling en make-up

Behind the scenes: fotoshoot met creatieve styling en make-up

Kortgeleden heb ik een leuke fotoshoot gedaan met een superleuk model, een creatieve styliste en een geweldige fotograaf in Den Haag. Hieronder een verslag van deze fantastische dag!

Het team bestond uit:

Make-up en Haarstyling: Katia Spinetto van bellatoday.nl

Fotograaf: Xander Barenski van XMOMENTS.NL
Xander was onze fotograaf voor die dag. Xander is enorm getalenteerd en ik ben echt een fan van zijn werk. Xander is ooit begonnen met natuur- en landschapsfotografie en in 2009 begon hij ook met model fotografie. Hij houdt van beauty, fashion en editorial shoots. Momenteel bereidt hij zich voor op een aantal fotoshoots op het strand en in de duinen. En in april gaat hij met een clubje naar Ameland voor het fotograferen van flora en fauna. Meer werk van Xander kun je terugvinden op zijn website.

Styliste: Elle Raangs van Fashionable Elle.
Niemand minder dan Elle Raangs heeft aan deze fotoshoot meegewerkt. Zij is een creatieve, commerciële en communicatief sterke fashionista. Elle bruist van energie en heeft enorm veel passie voor haar werk.  Zij is regelmatig te vinden bij PR-bureaus, tijdschriftredacties en fashion events.

Model: Viënne Passchier
Viënne Passchier was ons model. Viënne is een zeer talentvolle jonge vrouw. Momenteel is zij druk bezig met haar eigen sportkledinglijn in samenwerking met Racé Athleisure. Mocht je interesse hebben in ultracomfortabele sportwear dan moet je snel een kijkje nemen op de website. Viënne zal binnenkort ook naar Zwitserland afreizen om een deel van de collectie te laten fotograferen.  Tevens is zij ook sinds kort officieel atlete van XXLNutrition en daarnaast volgt zij ook een HBO-studie personal trainer.

 

Het verloop van de fotoshoot:

We zijn om 10.00 begonnen. Eerst natuurlijk het haar en de make-up. Ik heb gekozen om het haar eerst met een wafeltang te behandelen en daarna pas te krullen. Ik had nooit eerder met een wafeltang gewerkt en het leek mij leuk om dit een keer te testen. Voor deze fotoshoot heb ik de Babyliss Fun Multistyler 2020CE gebruikt. Ik vond de multistyler handig in het gebruik, alleen was het jammer dat de plaatjes voor de wafeltang zo klein zijn. Ik heb in ieder geval de haaraanzet behandeld en ben daarna verder aan de slag gegaan met mijn stijltang om het haar een mooie krul te geven.
Natuurlijk heb ik mijn favoriete serum gebruikt van BioSilk: Thermal Shield, dit product is echt een must-have! Het beschermt het haar tegen de hitte van de apparaten. Tegelijkertijd zorgt het voor langhoudende stylingresultaten met een ultieme glans en het heeft een aangename geur. BioSilk Thermal Shield is vrij van SLS en siliconen. Toen ik klaar was met het haar in model te krijgen kon ik aan de slag met de make-up. Voor deze dag had ik twee looks in gedachten. Een naturel look en een glamorous look. Voor de basis heb ik de concealer en foundation van MAC gebruikt.  Wenkbrauwen heb ik aangezet met wenkbrauw trio van Revolution en voor de eyeliner heb ik gekozen voor een crème-eyeliner van Make-up Studio. De rouge en blus zijn van Code make-up. Voor de lippen heb ik een aantal kleuren gemengd van een palet van  Revolution.

De tweede look:

Voor de tweede look hebben we gekozen voor deze gewaagde oranje oogschaduw van Code make-up. Ik heb gekozen voor een neon-oranje kleur. Neon-oranje? Ja! Neon-oranje. Door de gekozen belichting valt de toon van de make-up toch anders en daar moet je als visagiste altijd rekening mee houden. Dus vanaf de wimperaanzet heb ik de oogschaduw vervaagd en geblend met een huidskleur, zodat het mooi overloopt naar een natuurlijke tint. De eyeliner heb ik dit keer subtiel aangebracht om het oranje niet af te zwakken. De lippen heb ik wederom rustig gehouden met een vrij neutrale kleur. En zoals je op de foto kunt zien heeft dat enorm goed uitgepakt.

Tijdens een fotoshoot is het bijwerken van haar en make-up vereist. Daarom sta ik altijd paraat voor een touch-up. En soms heeft het haar ook wat extra zorg nodig. En als je als haarstyliste er niet goed bij kan dan moet je toch even aanpassen… met behulp van een krukje is het toch goed gekomen hihihi.

Met die look zijn we nog even doorgegaan. Elle had een supergaaf idee met een regenjas dus totaal onverwacht is dit toch echt een hele stoere outfit geworden.

Iedereen was enthousiast en als afsluiter is er toch nog een laatste look gecreëerd. Fel Oranje lipstick een oranje skibril en een stoere witte jas. En tadaaaa!

Een zeer geslaagde fotoshoot!
Ik ben blij met het resultaat en ik dank alle teamleden voor de mooie samenwerking.

 


 

Enthousiast geworden na bovenstaand blogartikel? Neem contact op voor professionele visagie en haarstyling!