Je hebt een oogschaduw-trio, en nu?

Bijna iedereen heeft een oogschaduw trio, maar weet niet hoe die kleuren verdeeld moeten worden. Ik heb deze vraag zo vaak gehoord dat ik maar besloten heb om er een blog-post over te schrijven om je een beetje op weg te helpen.

bourjois_oogschaduw_trio

Wat heb je nodig:

– Oogschaduw trio ( die van Bourjois vind ik helemaal geweldig!! )
– Een oogschaduw-applicator of een kwast.

Zo ga je te werk:

Breng de lichtste kleur met een aplicator of kwastje aan de binnenkant van je oog aan (de ooghoek naast je neus) tot ongeveer een kwart van je bovenste ooglid (dat is dat deel van je oog waarmee je knippert) Vervolgens breng je met de aplicator of kwast de andere lichte kleur, ook wel sierkleur genoemd, op je bewegend ooglid tot de buitenste ooghoek aan. Zorg dat je aan de binnenkant van je oog blijft voor een frisse uitstraling (anders gaan je ogen “hangen”).

De sierkleur mag ook op het niet bewegend ooglid aangebracht worden maar zorg er wel voor dat je niet tot aan de wenkbrauw komt, bijvoorbeeld tot ongeveer de helft van je niet bewegend ooglid. Nu breng je weer de allerlichtste kleur aan op de bovenkant van je niet bewegend ooglid tot je wenkbrauw. Let wel op dat je niet teveel oogschaduw gebruikt. Met je aplicator ga je met de lichte kleur die al op je aplicator zit de kleuren blenden of mengen. Met kleine strijkbewegingen zorg je dat de harde lijn tussen de kleuren een beetje vervaagd wordt. Dit is makkelijker als je een kwastje gebruikt.

Als de overgangslijnen vervaagd zijn pak je de donkerste kleur op met je kwastje (dit kan ook met een aplicator, gebruik dan alleen het puntje van het sponsje zodat je subtiel aan het werk kunt). Je brengt de donkerste kleur vanaf de buitenste ooghoek naar ongeveer een kwart van het bewegend ooglid.  Je kan ook de arcadeboog iets aanzetten (dat is het overgangsgebied tussen bewegend en niet bewegend ooglid). Ook hier moet je zorgen dat je geen harde lijnen creëert: elke keer een kleine hoeveelheid oogschaduw pakken en zo de gewenste dekking bereiken is de handigste manier van werken.

De oogschaduw van Bourjois laat zich heel goed mengen, het voelt zacht aan en geeft een mooie dekking. En wat heel belangrijk is, het blijft goed zitten. Sommige oogschaduwen hebben de nare eigenschap dat ze niet goed blijven zitten of hechten aan de huid. Dit komt onder andere door het knipperen met je ogen: hierdoor vallen er oogschaduwdeeltjes naar beneden waardoor je onder de vlekken komt te zitten. Daarnaast kan door de warmte van je huid de oogschaduw zich ophopen op de arcadeboog. Wat een echte must-have is in elk makeup-tasje is de oogschaduw-basis van de Hema. Deze oogschaduw-basis zorgt ervoor dat je oogmake-up perfect blijft zitten. Het is voldoende om een klein beetje aan te brengen: dit kan je verdelen met je vingertoppen over je oog en daarna je oogschaduw aanbrengen en je make-up blijft de hele dag zitten. Echt een super-product dus.