Mascara do's en don'ts

Bijna elke vrouw heeft wel eens geworsteld  met de vraag: welke mascara moet ik kopen om de gewenste langere of vollere wimpers te krijgen?

Zorg dat je in ieder geval de juiste kleur kiest. Mijn voorkeur gaat uit naar zwart voor donkere wimpers en bruin voor lichte wimpers. Als je wimpers van nature licht zijn, dan kun je het beste kiezen voor een bruin-kleurige mascara om te voorkomen dat je een harde blik krijgt.  Verder is er een breed assortiment aan borstels. Kies een  mascara met een borstel die je zelf fijn vindt en ga vervolgens als volgt aan het werk:

Zorg dat je wimpers schoon en vetvrij zijn, zodat de mascara goed kan hechten aan je wimpers. De oogschaduw moet je eigenlijk voor de mascara aanbrengen om te voorkomen dat er geen oogschaduw-deeltjes op de wimpers blijven plakken.

Gebruik een warme wimperkruller om je wimpers een mooie krul te geven. Ik verwarm mijn wimperkruller altijd met een aansteker, maar je kan ook warm water of een föhn gebruiken. Voordat je de wimperkruller tegen de aanzet van je wimper plaatst moet je er zeker van zijn dat hij niet te heet is, anders kun je de wimpers beschadigen. Ik test altijd op de bovenkant van mijn hand of de wimperkruller lauw is zodat ik er zorgeloos mee aan de slag kan. Hou de wimperkruller tegen de wimper-aanzet aan en knijp er zachtjes in. Je kan het ook dichtknijpen en tien tellen vasthouden, het is maar net wat je zelf makkelijker vind.

Nu je wimpers gekruld zijn kun je met de mascara aan de slag. Begin altijd met de bovenkant van je wimpers. Door een licht opwaartse draaiende beweging kun je de wimpers naar boven liften. Daarna begin je aan de onderkant van de bovenwimpers. Als je de mascara met horizontale bewegingen aan brengt dan creëer je meer volume.

mascara

Als je klaar bent met de bovenste wimpers kun je de onderste ook even met horizontale bewegingen accentueren.  Als je een wimperborstel hebt kun je de wimpers nog een keer naborstelen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes mascara op je wimpers zitten, of om de laatste aan elkaar geplakte wimpers uit elkaar te borstelen.

Als je die niet hebt dan kun je het borsteltje van je oude mascara gebruiken. Deze moet je natuurlijk goed reinigen en niet meer in het oude mascara-potje bewaren, maar gewoon los in je make-uptasje.

Je moet nooit je mascara door pompbewegingen uit het potje halen, daardoor kan er lucht in je mascara potje komen en dan gaat het product eerder uitdrogen. Leen nooit je make-up uit, om ooginfecties te voorkomen. Hou de houdbaarheidsdatum van je make-up goed in de gaten. Vaak zie je op de verpakking een figuur van een potje met een open deksel en daar 3m, 6m of 12m aangegeven. Dit wil niet anders zeggen dat na opening het product  nog 3, 6 of 12 maanden houdbaar is. Nooit je wimpers krullen als je de mascara al opgebracht hebt, je wimpers kunnen daardoor erg beschadigen of zelfs afbreken. Ook het verwijderen van de mascara voordat je gaat slapen is erg belangrijk. Je wimpers kunnen ook afbreken door het slapen met mascara.

Hier onder nog de top 10 mascara-merken:

1 Clarins Paris
2 L’Oreal Paris
3 Shiseido
4 Lancome Paris
5 Rimmel
6 Guerlain Paris
7 Estee Lauder
8 Maybelline
9 Yves Saint Laurent
10 Blinc

Als je niet teveel geld wilt uitgeven dan zijn de mascaras van Bourjois , Gosh en sommige van Catrice ook de moeite waard.