Tips en tricks voor wenkbrauwen

Wenkbrauwen worden veel te vaak onderschat. Terwijl ze juist expressie geven aan je gezicht. Voordat je aan het werk gaat moet je wel de basis weten. Waar moeten ze beginnen en waar moeten ze eindigen…

Als je voor het eerst met je wenkbrauwen aan de slag gaat is het makkelijker om een gekleurd potlood bij de hand te houden. Geen bruine tinten maar juist een wit oogpotlood moet je aardig op weg helpen.

Voordat je begint raad ik je aan om even je wenkbrauwen met een wenkbrauw-borstel te kammen.

Hou een penseel of lang potlood vertikaal langs je neusvleugel naar de ooghoek tot aan je wenkbrauw. Teken een klein lijntje op de wenkbrauw zodat je later kunt zien waar die moet beginnen.

Hou nu het penseel of potlood diagonaal vanaf je neusvleugel, langs de buitenrand van je iris tot aan je wenkbrauw. Teken een lijntje af op de bovenkant van je wenkbrauw.

Hou nu het penseel of potlood diagonaal vanaf je neusvleugel tot de buitenste ooghoek en teken een lijntje dwars door je wenkbrauw af.

Het einde van de wenkbrauw moet altijd iets hoger zijn dan het begin, om zo een frisse uitstraling te creëeren. Hou het penseel of potlood horizontaal. Zet het penseel aan de onderkant van je wenkbrauw langs de haartjes van de binnenhoek en teken aan de buitenkant van je ooghoek een lijntje af. Dit is handig omdat je straks kunt zien tot hoever je wenkbrauw maximaal mag doorlopen.

Met behulp van je witte oogpotlood en de hulplijntjes die je zojuist hebt afgetekend kleur je de wenkbrauw in zoals jij het mooi zou vinden. Hou rekening mee dat de binnenkant van de wenkbrauw altijd iets dikker moet zijn dan de buitenkant. Alle haartjes die nu buiten de gekleurde zone vallen, kun je met behulp van een pincet verwijderen.

Hou de huid goed strak, dan is het epileren minder pijnlijk. Als je helemaal klaar bent kun je de wenkbrauwen wassen met een gezichtsreiniger.

Laat even je huid rusten voordat je je verder opmaakt.

Borstel eerst je wenkbrauwen af. Met een wenkbrauwpotloodje kun je de wenkbrauw iets voller maken door wat streepjes te zetten daar waar de kleur van je huid zichtbaar is. Met een penseel kun je eventueel de potloodstreepjes iets vervagen zodat je wenkbrauw mooi natuurlijk uitziet. Probeer altijd de kleur van je eigen wenkbrauwen te gebruiken, door een donkere kleur te gebruiken krijg je snel een hele strenge uitstraling.

Tips

Als je van plan bent om je wenkbrauwen te gaan verven probeert het dan eerst uit met een mascara van de kleur die je in gedachten hebt, zodat je een idee krijgt van hoe het eruit gaat zien als je de wenkbrauwen laat verven.

Als je wenkbrauwen niet mooi in model blijven zitten na het borstelen dan kun je ze fixeren met een transparante mascara, wenkbrauwengel of spray gewoon wat haarlak op je wenkbrauwborstel en breng ze dan in model.

Bij mannen kunnen er hele lange dikke wenkbrauwhaartjes zijn die lastig in model te brengen zijn. Deze haartjes kun je gewoon kortknippen. Strijk een fijne kam dwars door de wenkbrauw haartjes en knip aan de bovenkant de lange punten die afsteken af. Ga wel voorzichtig te werk en knip liever een paar keer extra dan in een keer te veel.

Vermijd zwarte potloden voor je wenkbrauwen, die maken je wenkbrauwen heel onnatuurlijk, zelf als je zwart haar hebt kun je beter kiezen voor donkerbruin met grijs om de vorm wat scherper te maken of om de wenkbrauw op te vullen.