Welke oogschaduw moet ik kiezen?

Je hebt verschillende oogschaduwen op de markt, sommigen bevatten veel kleurpigmenten en anderen niet. Er is een ruime keuze uit poeders, crème, vloeibare en potlood oogschaduw. Maar dat is niet het enige verschil: denk bijvoorbeeld aan matte kleuren, glanzende kleuren en metallic kleuren. Elke soort geeft een andere effect.

saskia02b

Matte oogschaduw

Matte oogschaduw is bijvoorbeeld erg geschikt voor de rijpere huid simpelweg omdat het niet reflecteert. Naarmate je ouder wordt verslapt de huid en worden de lijntjes rondom je ogen zichtbaarder. Door gebruik te maken van een matte oogschaduw voorkom je dat de fijne lijntjes geaccentueerd worden. In matte oogschaduw zitten meer kleurpigmenten waardoor je een dekkende finish krijgt. Deze is zeer geschikt om bijvoorbeeld de vorm van het oog te corrigeren.

Glanzende oogschaduw

Glanzende oogschaduw bevatten veel reflecterende deeltjes en geeft een transparante dekking De reflecterende deeltjes zijn weliswaar heel fijn maar geven een zacht doch glanzend effect. Dit is een perfecte oogschaduw als je de ogen meer wilt laten spreken, hiermee kan je van een zachte dagmake-up toch wat meer glamour-look op je ogen creëren. Lichte glanzende kleuren kunnen ook als highlighter gebruikt worden.

Metallic oogschaduw

Metallic oogschaduw glanst heel erg, en het geeft als het ware een metallic glans op je ogen. Deze is funest als de huid op en rondom je ogen al wat slapper en ouder is. De reflecterende deeltje gaan in de huidstructuur zitten en accentueren iedere lijntje van je huid. Daarmee kan je juist het tegenovergestelde resultaat krijgen van wat wenselijk is.

Om je te helpen bij het uitkiezen van een geschikte oogschaduw-kleur moet je rekening houden met de kleur van je ogen. Hieronder een klein overzichtje om je te helpen bij het vinden van de kleuren die je ogen het meest kunnen laten spreken.

Blauwe ogen – bruine tinten, warm toupe of zacht perzik
Groene ogen – goudbruine tinten, diep paars, zacht violet
Bruine ogen – goudbruine tinten, blauw, groen, paars
Grijze ogen – licht bruine tinten, antraciet, paars

Hier nog een overzicht van de merken die ik vaak gebruik:

Bourjois, MAC, Code make-up, Dior, L’Oreal, Maybellin en Max Factor